Bulgaristan Hareketliliği

Bulgaristan Hareketliliği

17.05.2022 664

Türkiye Ulusal Ajansı Okul Eğitimi Koordinatörlüğü Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında Balıkesir Muharrem Hasbi Anadolu Lisesinin, Polonya koordinatörlüğünde Polonya, Litvanya, Romanya, Bulgaristan ve Konya Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi  ile birlikte hazırladığı "Collective action for respect and empathy""Saygı ve empati için birlikte hareket" adlı projesinin projemizin 21.03.2022-25. 03.2022 tarihinde Bulgaristan'ın Haskovo şehrinde Profesionalna gimnaziya po transport i agrarni tehnologii "N.Y.Vapcarov" okulundanyapıldı.

Yapılan toplantıda okulumuzu temsil etmek amacıyla İngilizce Öğretmeni Hikmet YAŞAR,  Müzik Öğretmeni Evrim TAN,  Coğrafya Öğretmeni Şerifiye GÜNEŞ, Görsel Sanatlar öğretmeni Nesrin Keskinoğlu Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Sarp hazır ve okulumuz öğrencileri Mert Özdemir, Elif Sude Ateş, Mert Babacan, Beril Akçaçakır, Bensu Bozkurt, Zeynep Barın, Ediz Peltek, Beyza Şenyiğit, Dilek İnan, Ahmet Turhan,Ayşe Zeynep Demir hazır bulundular.

 Bulgaristan ekibi tarafından düzenlenen toplantıda Polonya,Litvanya, Romanya, Bulgaristan  ve Türkiye den katılan proje ekipleri

 

 

Toplantının 1. Gününde Okul Müdürü ve öğretmenlerce karşılanan ekiplere görevli öğretmenler tarafından Profesionalna gimnaziya po transport i agrarni tehnologii "N.Y.Vapcarov" okulu tanıtıldı dersler ve yapılan çalışmalar ve eğitim sistemi hakkında bilgi verildi.

Öğrenci ve öğretmenler sürücü eğitimi alanında okul araçlarını kullandılar.

Toplantının 2  gününde öğrenci ve öğretmenler zorbalığa karşı yaratıcı drama ve insan hakları, Yaratıcı drama kişisel gelişim eğitimi ve etkinliklilerine katıldılar.

Toplantının 3 . gününde Bulgaristan'ın Flibe şehrine ve şehirdeki tarihi alan ve müzelere düzenlenen kültür turuna  katılan katılımcılar Bulgaristan, Flibe şehri, tarihi ve kültürü  hakkında bilgi edindiler.

Toplantının 4. gününde öğrenciler önceki gün aldıkları drama eğitimini pelkiştirmek amacıyla yaratıcı drama etkinliklerini sergilediler.

Toplantının 5. gününde her proje ortağı tarafından okul bahçesine ağaç dikildi. Toplantıya katılan katılımcılara sertifikaları verildi.

Okulumuzu ve ülkemizi başarılı bir şekilde temsil eden öğretmen ve öğrencilerimiz bilgi, görgü, dil becerileri ve kültürlerini artırarak yeni arakadaşlar ve dostlar edinerek  ülkemize döndüler.

 

 

"Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada yer alan görüşlerden Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz."