Balıkesir Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi

Balıkesir Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi

17.05.2022 816

Türkiye Ulusal Ajansı Okul Eğitimi Koordinatörlüğü Başkanlığınca yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2019 yılı teklif çağrısı döneminde Balıkesir Muharrem Hasbi Anadolu Lisesinin, Polonya koordinatörlüğünde Polonya, Letonya, Romanya, Estonya ve Kilis Abdurrahman Iyigun Ortaokulu ile birlikte hazırladığı ve Türkiye Ulusal Ajansına sunduğu "Communication is an art" "İletişim Bir Sanattır" adlı projesi kapsamında Projenin 2. Toplantısı 24-28 Şubat 2020 tarihinde okulumuzda yapıldı.

Amacı öğrencilerin sözlü, sözsüz iletişim iletişim becerilerini, dijital yeterliliklerini ve kütürlerarası işbirliğini geliştirmek olan proje kapsamında Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ve konuklarımız proje amaçlarını gerçekleştirmek için ortak etkinlikler gerçekleştirdiler.

23.02.2020 tarihinde konuklarımızı İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında karşıladık ve misafir öğrencilerimizi bir hafta boyunca ağırlayacak ailelerle tanıştırdık.

24.02.2020 günü sabah Okul Müdürü Mutasım ATEŞ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sami Günnü' nün konuşmasıyla başlayan proje etkinlikleri , sınıf ziyaretleri ve okulumuzun tanıtımı ile devam etti. Kilis proje iletişim kişisi Özlem ÖZUNCU'nun Türk Eğitim Sistemi sunumunu izleyen misafir öğretmen ve öğrenciler ayrıca derslere girerek Türk Eğitim Sistemi ve okulumuzun imkanları hakkında bilgi sahibi oldular.

Öğleden sonra Balıkesirin tarihi mekanları ve Kuvayı Milliye Müzesini ziyaret eden konuklar Balıkesiri ve Balıkesir kültürünü taıma fırstı buldular.

25.02.2020 günü sabah Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi Okul halk dansları gösterisinin muhteşem gösterisini izleyen konuklarımızın, halk dansları ekibi ve katılımcılarla Balıkesir yöresi halk danslarını öğrenme çabaları görülmeye değerdi. Dansın ve müziğin ortak evrensel dilinin kültürlerin kaynaşmasında ne kadar önemli olduğunu gördük.

Öğleden sonra Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel YILMAZ ve Karesi Kaymakamımız Abdulkadir DEMİR'i ziyaret eden konuklarımız yetkililere ülkelerinden yetkililerin mesajlarını ilettiler ve ortak sorunları tartışma fırsatı buldular.

26.02.2020 günü misafirlerimiz ve okulumuz proje katılımcı öğretmen ve ğrencileri projenin amaçları doğrultusunda proje duvarı ve el baskı duvarı etkinliğinde buluştular. Öğrencilerimizin Türkiye ve Türk kültürü ile iligili çalışmalarını izlediler.

27.02.2020 tarihinde ortak ülkelerden ve okulumuzdan katılımcı öğrenci ve öğretmenlerle Bergama-Ayvalık-Cunda gezisi düzenlendi. Bu gezide konuklarımıza ve proje katılımcılarına Türk Kültür Mirasının ve Balıkesirimizin güzellikleri ve değerlerini gösterme fırstaı bulduk.

28.02.2020 tarihinde tüm katılımcılar projemizin konusu ile ilgili mesaj vermek amacıyla katılımcıların oluşturduğu proje mesajı fotoğraf çekimini gerçekleştirdiler. Geleneksel ebru çalışması ve sertifika töreni ile proje etkinliklerimiz sona erdi.

29.02.2020 tarihinde misafir öğrencilerle evsahibi veli ve öğrencilerinin ayrılışında duygusal anlar yaşadık.

Ortaklarımız ne dediler:

Romanya İletişim Kişisi Andrea Farcut:

Her şey için teşekkürler. Christaian ve Manuel Türkiyedeki ziyaretleri hakkında bahsetmeyi sabırsızlıkla beklediklerini söylüyorlar. Türkiyeyi ve okulunuzu çok sevdiler. Kız öğrencilerim bana mesaj atarak Türkiye Toplantısına katılarak hayatlarındaki en güzel deneyimi yaşadıklarını söylediler. Herşey için tekrar teşekkürler.

Polonya Proje Koordinatörü Aleksandra Lugiewitcz: Herkes adına Türkiye toplantısı  için Muharrem Hasbi Anadolu Lisesine teşekkür ederim. Bütün hafta boyunca eğlenmemiz ve rahat hissetmemiz için gösterdiği çabalarını ve sıkı çalışmasını takdir ediyorum. Okul konseri Bergama- Ayvalık-Cunda gezisi ve halk dansları gösterisi için teşekkürler.

Letonya Proje İletişim Kişisi Laura Buravcova:

İçten teşekkürler.

Estonya Proje İletişim Kişisi Lidia Saarmann:

Communication is an art proje toplantısında ailelere teşekkürler. Harika günlerdi.

 

Kilis proje ekibi: Organizasyon ve fedkarlıkları için Muharrem Hasbi Anadolu Lisesine teşekkürler.